Jótékonysági megoldásaink

A telemedicina/telehealth nem távkonzultáció. Sokan állnak gyorsan hozzáférhető egészségügyi ellátás nélkül, főleg azok, akik hátrányos helyzetű térségekben élnek. Az általunk jótékonyságból megszervezett telehealth program úgy segíti ezt a súlyos gondot, hogy a megoldásra érzékeny települések valid okoseszközökkel berendezett helységében, segítséggel (asszisztencia) történik meg a kapcsolatfelvétel a távol lévő szakorvossal, háziorvossal. A képzett asszisztens a minősített és általunk kiválasztott okoseszközökkel számos élettani paramétert is vizsgálni tud és ezen adatokat is továbbítja az orvos felé. Ezen felül, segíti is a beteget az orvossal való távkonzultációs kapcsolatban. Ezek alapján az orvos dönt a távellátásban, akár arról, hogy szükséges-e a beteg szakirányú továbbküldése, illetve sürgős ellátás igénylése. Minden az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata mellett történik (dokumentáció, receptírás, beutalás, vizsgálatok kérése). 

Várandósgondozásban, majd a szülés utáni (gyermekágyi) gondozásban a hátrányos helyzetű térségekben élő rászorulók számára szóló jótékonysági szolgálatunk a valid okoseszközökkel megvalósuló táv-várandósgondozás. Már a magzati életben elkezdődhet az egészségromlás és megváltoztathatatlan egészségi (később munkavállalói) hátrányok alakulhatnak ki. Vagyis már ekkor eldől a lehetőség az egészséges életre. Az egészséges terhes gondozása jórészt információ!

Erre azért van szükség, mert a hátrányos helyzetű, rászoruló térségben

  • Az egészséges terhesség gondozása is gyakran akadályba ütközik (pl. utazási költségek, terhelt orvos/védőnő-beteg kapcsolat)
  • A szülész-nőgyógyász, védőnő, szülésznő – a hátrányos térségből adódó – munkája nehezített (pl. nehezebb kooperáció, rosszabb egészségügyi műveltség, nem elsajátított kellő hozzáállás)
  • Ha bármelyik felelős személy a várandósnak nagyobb és gyakoribb odafigyelést javasol annak érdekében, hogy a születendő gyermek egészsége hátrányt ne szenvedjen – a hátrányos helyzet miatt szintén nehezebben vagy egyáltalán nem valósul meg

Célunk, hogy segítsük a hátrányos helyzetű térségekben az egészséges, a fokozott kockázattal járó (veszélyeztetett) és a szövődményes (kóros) terhességek gondozását, észrevételét és támogassuk az egész terhesség alatt a szükséges módon való követésben, orvosi/védőnői gondozásban – összhangban az előírt hazai várandósgondozási előírásokkal.

Hogy milyen példáink vannak a megoldásunkról, részben elolvashatja innen

Várandós nő

Mert az e-egészségügy esélyteremtő!
Segítségkérés, érdeklődés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot

Share This